ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥΤο Ελληνικό Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της οδού Farinelli στο Μόναχο συνεργάζεται με επιτυχία , εδώ και δύο χρόνια , με το 18ο Δημοτικό Σχολείο των Χανίων. Οι δύο αδελφοποιημένες τάξεις εκδίδουν το περιοδικό αυτό, για να γνωστοποιήσουν τις κοινές δραστηριότητές τους. Αυτό συμβάλλει στη διεύρυνση του ορίζοντα των μαθητών της Κρήτης καθώς και των Ελλήνων μαθητών του Μονάχου και ενδυναμώνει την κουλτούρα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Δικαίως οι Έλληνες - όπου και αν ζουν - είναι πολύ περήφανοι για την πολιτιστική τους κληρονομιά . Η ευρωπαϊκή ιστορία ξεκίνησε από την Ελλάδα στην οποία έχει επίσης τις ρίζες του ο πολιτισμός και η δημοκρατική οργάνωση και διοίκηση της πόλης. Οι Έλληνες του Μονάχου γνωρίζουν να διατηρούν αυτή την κληρονομιά και ταυτόχρονα να προσελκύουν την πλειονότητα της γερμανικής κοινωνίας . Μπορεί λοιπόν κανείς μόνο να ελπίζει, ότι και οι μελλοντικές γενιές θα παραμείνουν συνειδητά στις πολιτισμικές τους ρίζες και θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης και του ελληνικού τρόπου ζωής, ώστε να έχουν πολύπλευρη προσφορά στην πόλη μας.

Μ΄ αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και στις δύο τάξεις να ζήσουν, στα πλαίσια του προγράμματος, πολλές μορφωτικές εμπειρίες ώστε να συνεχίσουν με κέφι και αντοχή αυτή τη συνεργασία τους.

Christian Ude
Επιστροφή...